Samen aan de slag

De komende tijd krijgen jij en je kinderen ondersteuning van Simba Familiezorg. Zodra je gezin is aangemeld via Jeugdbescherming, het sociaal team van de gemeente of een jeugdhulpaanbieder kunnen we van start.

Contact met je kinderen

Samen met de jeugdhulpaanbieder doen we er alles aan om je kinderen in één opvanggezin te plaatsen. Uit onderzoek en ervaringen van jongeren blijkt dat broers en zussen dan veel steun hebben aan elkaar. De kinderen houden ook zo vaak mogelijk contact met jou, zodat de band die jullie als gezin hebben blijft bestaan. Onderdeel van onze zorg is dat we actief bijdragen aan herstel van familierelaties.

Terug naar huis

In de tijd die je kinderen in het opvanggezin verblijven ga je aan de slag om je thuissituatie te veranderen. Daarvoor krijg je 12 uur per week ondersteuning voor maximaal 2 jaar van een van onze familiebegeleiders. Hoe we je helpen hangt af van wat je nodig hebt. Het kan bijvoorbeeld gaan om ondersteuning bij de opvoeding of betere communicatie tussen jou en je (ex-)partner. Het doel is dat je kinderen uiteindelijk terugkomen, als ze thuis veilig en gezond kunnen opgroeien.

Familieplan

Samen met jou zoeken we ook mensen die er voor jullie kunnen zijn. Denk aan familieleden, buren en/of vrienden die je willen steunen door bijvoorbeeld de kinderen elke week een paar uur op te vangen. In overleg met hen en de kinderen maak je een familieplan. De Eigen Kracht Centrale helpt hierbij. In de folder ‘Eerlijk gezegd gaat het niet zo goed’ lees je daar meer over.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.