Opvoeders gezocht

Wil jij graag meewerken aan een innovatief project in de Nederlandse jeugdhulp? Ben jij een gezinshuisouder of pleegouder die denkt in mogelijkheden en goed kan samenwerken? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Werken als (professionele) opvoeder

Opvoeder zijn in een pleeggezin of gezinshuis is geen gewone baan in de zorg. Je zorgt, samen met je partner, voor enkele broertjes en zusjes die tijdelijk niet thuis kunnen wonen. Doel is familieversterking, herstel van de familiebanden en, als het kan, terugkeer naar huis. Als tijdelijke opvoeder ben je 24 uur per dag verantwoordelijk voor de zorg: je biedt kinderen een stabiele, vertrouwde omgeving en coördineert hun dagelijks leven. De nadruk ligt daarbij op observeren, begeleiden en stimuleren.

Als tijdelijke opvoeder in het Simba-team vang je kinderen op in je eigen huis. Je doet dit als zelfstandig ondernemer binnen de franchiseformule van Gezinshuis.com of als pleegouder, verbonden aan een pleegzorgorganisatie. In de periode waarin de kinderen bij jou verblijven, krijg je ondersteuning vanuit het Simba-team. Samen met een familiebegeleider en een gedragswetenschapper van een jeugdzorgorganisatie werk je aan herstel van de relaties binnen het gezin. In de begeleiding is veel aandacht voor de rol van de ouders en uiteraard voor de veiligheid van de kinderen thuis.

Focus op terugkeer

Simba Familiezorg is gericht op het voorkomen dat families definitief uit elkaar vallen. Daarom vangen we broertjes en zusjes samen op. Onze inzet heeft als doel dat de kinderen, als dat mogelijk is, uiteindelijk terug gaan naar (een van) de ouders. Om te zorgen dat zij een stevig vangnet hebben voor de lange termijn betrekken we daar ook de familie bij, en andere mensen om het gezin heen. Verder besteden we tijdens de uithuisplaatsing veel aandacht aan het contact met de eigen ouders en zorgen we dat kinderen zo veel mogelijk in hun vertrouwde omgeving kunnen zijn. De eigen ouders krijgen intensieve ondersteuning van een familiebegeleider. De Simba-methodiek maakt deel uit van een pilotproject dat als doel heeft broertjes en zusjes samen op te vangen en terugkeer naar huis mogelijk te maken. Daarvoor loopt tijdens het project een onderzoek, waar alle betrokkenen aan bijdragen.

Lees meer over Simba Familiezorg

Simba Familiehuizen, Nederland, SOS Kinderdorpen

Wat vragen wij?

Als (professionele) opvoeder in het Simba-team:

 • benader je kinderen op een positieve, evenwichtige en consequente manier. Je stemt je professioneel handelen af op de zorgvraag van ieder kind
 • ben je in staat het ouderschap te ‘delen’ met de eigen ouders van de kinderen
 • bezit je de sociale en communicatieve vaardigheden om samen te werken met hulpverleners, scholen en externe instanties
 • heb je doorzettingsvermogen, een goed inlevings- en acceptatievermogen en een sterke betrokkenheid
 • werk je volgens het hulpverleningsplan en reflecteer je systematisch op je eigen handelen, waarbij je continue op zoek gaat naar mogelijkheden tot verbetering
 • beschik je over een zorggerelateerde HBO-opleiding
 • woon je bij voorkeur in de regio Utrecht, Amersfoort of Apeldoorn

Wat bieden wij?

 • de kans om je kennis en ervaring in te zetten in een innovatief en ambitieus project
 • professionele begeleiding door ons pedagogisch team én een ervaren onderzoeksbureau
 • veel ruimte voor eigen initiatief en invulling als zelfstandig ondernemende gezinshuisouder of pleegouder
 • ondersteuning en begeleiding vanuit Gezinshuis.com bij de start van de zorg en de dagelijkse praktijk
 • samenwerking met ervaren organisaties in de jeugdhulp
 • de mogelijkheid op extra scholing

Interesse?

Wil je meer weten? Neem dan contact op met Gezinshuis.com via 0345-450 253 of info@gezinshuis.com. Als je wilt reageren op een vacature, kun je je cv en motivatie naar hetzelfde mailadres sturen. Vermeld daarbij om welke vacature het gaat. We kijken uit naar je reactie! De selectieprocedure start met een gesprek met een accountmanager van Gezinshuis.com en een ervaren franchisenemer. Daarna volgen onder andere een referentiecheck, VOG-aanvraag, competentietest en het indienen van een ondernemingsplan.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.