Opgroeien in twee families

Een goede samenwerking tussen ouders en gezinshuis- of pleegouders helpt kinderen die (tijdelijk) niet thuis kunnen wonen bij het herstel van de band met hun eigen familie.    

In een speciale uitgave over gedeeld ouderschap van juni 2021 deelt Jeugdformaat verhalen van kinderen die opgroeien in een gezinshuis of pleeggezin, en ook van hun ouders, pleeg- of gezinshuisouders en jeugdhulpprofessionals. Zo schrijven vier kinderen een brief aan hun ouder(s) met wie ze al een tijd geen contact hebben. Twee grootouders vertellen hoe ze de zorg voor hun kleinkind op zich namen. En een pleegmoeder stuurt de moeder van haar pleegdochter vaak appjes en foto’s, zodat zij deel blijft uitmaken van het dagelijks leven van haar kind. De verhalen laten de dilemma’s en de mooie kanten zien van opgroeien in twee families.

Samenwerken in een Simbahuis

Jeugdformaat, een organisatie voor specialistische jeugd- en opvoedhulp in de regio Haaglanden, en Simba Familiezorg werken nauw samen bij de opvang van kinderen die tijdelijk niet veilig thuis kunnen wonen. Op pagina 31 van het magazine staat een interview over het Simbahuis met gezinshuisouder Gerlinde van Delft en Georgien Hakkert, projectleider van Simba Familiezorg. 

Het volledige magazine kun je downloaden via de website van Jeugdformaat.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.