Samenwerkingspartners

SOS Kinderdorpen Nederland is als initiatiefnemer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de familiegerichte zorg die Simba Familiezorg verleent. Deze organisaties dragen bij aan de uitvoering van de zorg of ze zijn samenwerkingspartner in onderzoek dan wel belangenbehartiging:

  • Bij de aanmelding van een gezin, en ook tijdens het zorgtraject, werken we nauw samen met de betreffende jeugdhulp- of pleegzorgaanbieder. Verder houden we contact met het wijkteam en andere organisaties rond het gezin, bijvoorbeeld de school van de kinderen en de voogd.
  • Gezinshuis.com is onze samenwerkingspartner voor het werven en screenen van gezinshuisouders.
  • Voor het versterken van het sociale netwerk van een gezin werken we samen met de Eigen Kracht Centrale. De ouders, kinderen en de mensen die voor hen belangrijk zijn stellen gezamenlijk een familieplan op, onder begeleiding van het EKC. Simba Familiezorg ondersteunt ouders bij het bereiken van hun doelen.
  • In samenwerking met impact consultants van Sinzer is een maatschappelijke business case opgesteld die aangeeft welk maatschappelijk en financieel rendement Simba Familiezorg oplevert.
  • Met Defence for Children spannen we ons in om te zorgen dat kinderen die tijdelijk niet thuis kunnen wonen op één plek kunnen verblijven. Dit helpt voorkomen dat gezinnen definitief uit elkaar vallen.
  • Tijdens het project volgt VanMontfoort, een onafhankelijk bureau met ruime ervaring in de jeugdbescherming, wat familiegerichte zorg betekent voor gezinnen.
  • Simba Familiezorg is financieel mogelijk gemaakt dankzij de Nationale Postcode Loterij.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.