Over Simba voor jongeren

De komende tijd krijgen jij en je ouder(s) hulp van Simba Familiezorg. Wij ondersteunen gezinnen die het moeilijk hebben, omdat we willen dat zo veel mogelijk kinderen in hun eigen familie kunnen opgroeien.

Samen gaan we aan de slag om het voor jou thuis weer fijn en veilig te maken. Daarvoor is belangrijk dat je eerst tot rust kan komen. Misschien ga je een tijdje, samen met je broer(s) en zus(sen), naar een opvanggezin. Je ziet je ouders dan zo vaak mogelijk. Het doel van onze zorg is dat je weer teruggaat naar huis, als dat kan. Onze familiebegeleiders ondersteunen je ouders intensief om dat te bereiken.

We zoeken samen ook mensen die er voor je kunnen zijn. In overleg met hen en met je ouder(s) maak je een familieplan. De Eigen Kracht Centrale helpt hierbij. In de folder ‘Samen met eigen kracht’ lees je hoe dat gaat. Wil je meer weten over hoe we omgaan met de veiligheid van de ouders en kinderen die we begeleiden, lees dan onze Leidraad Veiligheid.

Simba Familiezorg hoort bij SOS Kinderdorpen. Deze organisatie helpt over de hele wereld kinderen die thuis niet de zorg en aandacht kunnen krijgen die ze nodig hebben.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.