30 september 2021 – Nationale Broer en Zus-dag

Op 30 september is het Nationale Broer en Zus-dag, dé dag om op een positieve, luchtige manier extra aandacht te vragen voor de relatie tussen broer(s) en zus(sen). Via haar programma Simba Familiezorg wil SOS Kinderdorpen op deze speciale dag bewustwording creëren in de samenleving voor het recht van broers en zussen om samen op te groeien als zij (tijdelijk) niet thuis kunnen wonen. En ook politieke partijen en Kamerleden ervan overtuigen dit recht wettelijk vast te leggen.

Op Nationale Broer en Zus-dag delen bekende en minder bekende Nederlanders een foto met hun broer(s) of zus(sen) op social media om dit doel te ondersteunen.

Hoe kun je meedoen?

Deel op Nationale Broer en Zus-dag een jeugdfoto van jezelf met je broer of zus op je social media met de hashtags #nationalebroerzusdag #samenopgroeien #dekrachtvanfamilie. Daarmee laat je de bijzondere band zien die jullie hebben én je draagt eraan bij dat het recht van broertjes en zusjes om samen op te groeien meer aandacht krijgt in de politiek en samenleving. Dat is nodig omdat broers en zussen na een uithuisplaatsing veel steun hebben aan elkaar, maar toch vaak gescheiden worden opgevangen.

Door mee te doen maak je kans op een nieuwe versie van jullie kinderfoto door een professionele fotograaf. Wil je zien hoe bijzonder de band is tussen broers en zussen? Bekijk dan de aangrijpende filmpjes waarin broers en zussen vertellen wat ze voor elkaar betekenen.

Dankzij de Nationale Postcode Loterij

SOS Kinderdorpen zet zich al ruim 70 jaar wereldwijd in voor kinderen zonder ouders of veilig thuis. In Nederland ondersteunen wij met ons programma Simba Familiezorg gezinnen die te maken hebben met een (dreigende) uithuisplaatsing. Deze pilot is mogelijk gemaakt dankzij financiële steun van de Nationale Postcode Loterij. “SOS Kinderdorpen is er met Simba Familiezorg óók voor kinderen in Nederland. Er zijn al veel stappen in de goede richting gezet met dit mooie project, wij zijn blij dat we dankzij de deelnemers van de Nationale Postcode Loterij dit proces kunnen ondersteunen”, aldus Jonne Arnoldussen, Hoofd Goede Doelen bij de Nationale Postcode Loterij.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.