Aan tafel bij Koffietijd

Vandaag vertelde Arian Buurman, directeur van SOS Kinderdorpen Nederland, bij Koffietijd over de bijzondere band tussen broers en zussen. Morgen is het Nationale Broer en Zus-dag. Op deze speciale dag vraagt SOS Kinderdorpen, met steun van de Nationale Postcode Loterij, aandacht voor het samen plaatsen van broertjes en zusjes na een uithuisplaatsing.

Ook in Nederland worden kinderen uit hetzelfde gezin vaak op verschillende plekken opgevangen, wanneer zij (tijdelijk) niet veilig thuis kunnen wonen. Terwijl ze juist dan elkaars steun zo hard nodig hebben. Via het project Simba Familiezorg zet SOS Kinderdorpen zich in voor het recht van broers en zussen om samen op te groeien.

Aan tafel bij Koffietijd- SOS KInderdorpen

Arian was bij Koffietijd samen met Xillan, de tweelingbroer van zanger en songwriter Jeangu Macrooy. Xillan vertelde over hun bijzondere band en de aangrijpende videoboodschap waaraan hij en Jeangu hebben meegewerkt. Deze videoboodschappen zijn onderdeel van de broer en zus-campagne van SOS Kinderdorpen. Ze onderstrepen hoe belangrijk de band tussen broers en zussen is. Bekijk het verhaal van Xillan en Jeangu.

In nog meer aangrijpende video’s vertellen broers en zussen wat ze voor elkaar betekenen. Bekijk de videoboodschap van Geert aan Jet, Michelle aan Esmee, Ganou aan Ganda en die van Anna aan Sune.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.