Als je kind (tijdelijk) niet thuis opgroeit

Ouders die te maken krijgen met een uithuisplaatsing belanden in een voor hen onbekende wereld. Ook als ze ermee instemmen dat hun kind (tijdelijk) ergens anders woont, is het gemis groot. Ze moeten omgaan met boosheid en verdriet, maar intussen ook samenwerken met jeugdschermers en hulpverleners in de hoop dat hun kind mogelijk terug kan naar huis. Steun van andere ouders die eerder in een vergelijkbare situatie zaten, kan dan veel verschil maken.

‘Ondanks dat je kinderen niet thuis wonen, ben je nog steeds papa en mama.’ Dat is de rode draad in het verhaal van Truusje. Voor ouders in een vergelijkbare situatie schreef ze de brochure ‘Rouw is Rauw’. Daarin vertelt ze over gemis en boosheid, legt ze uit met welke instanties je als ouder mee te maken krijgt na een uithuisplaatsing en geeft ze praktische tips.

Gedeeld ouderschap

Truusje en andere ouders van uithuisgeplaatste kinderen werken samen het Lectoraat jeugd en gezin van de Christelijke Hogeschool Ede om gedeeld ouderschap te bevorderen. Daarbij houden ouders een belangrijke rol in het dagelijks leven van hun kinderen als zij ergens anders opgroeien. Over het belang van samenwerking met pleeg- of gezinshuisouders vertelt Truusje in een video. Meer informatie staat op de website mijnkinduithuis.nl. Samenwerking met ouders na een uithuisplaatsing om herstel van familierelaties mogelijk te maken is een van de thema’s van Simba Familiezorg. Hierbij is de Christelijke Hogeschool Ede een van onze partners.

Simba Familiezorg is mogelijk gemaakt dankzij de deelnemers van de Nationale Postcode Loterij

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.