Contact met gezinnen tijdens de lockdown

Ook tijdens de lockdown blijft hulp nodig voor gezinnen die vastlopen. Na een uithuisplaatsing ondersteunt Simba Familiezorg ouders intensief om de thuissituatie te veranderen. Hierdoor groeit de kans dat de kinderen op termijn veilig terug kunnen naar huis.

Huisbezoek blijft mogelijk

Bij huisbezoeken van onze familiebegeleiders volgen we de richtlijnen van het RIVM. Face-to-face contact mag, maar alleen als het mogelijk is 1,5 meter afstand te houden (behalve voor mensen die bij hetzelfde gezin horen). Als dat in huis niet lukt, kan een gesprek bijvoorbeeld ook buiten of op een andere plek plaatsvinden.

Verder is belangrijk dat niemand van de aanwezigen griep- of verkoudheidsverschijnselen heeft. En dat volwassenen en jongeren als het nodig is een niet-medisch mondkapje dragen. Volgens het RIVM geldt een hulpverlener niet als bezoeker. Dat betekent dat ouders naast de familiebegeleider nog twee bezoekers mogen ontvangen. Om af te stemmen of live afspreken binnen de RIVM-richtlijnen kan, neemt de familiebegeleider vooraf contact op.

Meer weten?

Heb je vragen over onze zorg in verband met de lockdown of zoek je ondersteuning voor een gezin? Neem dan contact op via simbafamiliezorg@soskinderdorpen.nl of projectleider Georgien Hakkert. Zij is bereikbaar via 06 – 1534 5906.

Simba Familiezorg is een initiatief van SOS Kinderdorpen Nederland. Wij zetten ons in voor een samenleving waarin alle kinderen veilig en gezond kunnen opgroeien binnen hun eigen familie.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.