Eerste succesvolle gezinshereniging

Simba Familiezorg zet zich in voor gezinnen waar (tijdelijk) geen veilige of stabiele thuissituatie is. Door ouders en kinderen na een uithuisplaatsing intensief te begeleiden, vergroten we de kans dat de kinderen uiteindelijk terug kunnen naar huis. Via familieversterkende zorg is het gelukt een eerste gezin succesvol te herenigen.

De begeleiding van Simba Familiezorg begon met het vinden van een gezinshuis dat twee kinderen uit één gezin vanuit een crisisplaatsing kon opvangen. Doordat ze bij elkaar bleven hadden de kinderen steun aan elkaar en konden ze samen contact houden met hun ouders.

Terug naar huis

Tijdens de opvangperiode in het gezinshuis maakte een familiebegeleider van Simba Familiezorg, samen met de ouders en andere hulpverleners, een plan voor veilige terugkeer van de kinderen naar huis. Dankzij ieders volledige inzet konden de ouders na ruim een jaar de zorg weer overnemen. De familiebegeleider blijft het gezin voorlopig ondersteunen, tot het weer op eigen kracht verder kan.

Meer weten?

Heb je vragen over onze zorg of zoek je ondersteuning voor een gezin? Neem dan contact op via simbafamiliezorg@soskinderdorpen.nl. Simba Familiezorg is een initiatief van SOS Kinderdorpen Nederland. Wij zetten ons in voor een samenleving waarin alle kinderen veilig en gezond kunnen opgroeien binnen hun eigen familie.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.