Nationale Broer en Zus Dag

© Julia Captein en Merel Hegenbart

Op 30 september is het Nationale Broer en Zus Dag. Op deze dag vraagt SOS Kinderdorpen aandacht voor het belang van broers en zussen om samen op te groeien. Want dat is niet vanzelfsprekend, ook niet in Nederland. Na een uithuisplaatsing gebeurt het nog te vaak dat kinderen uit één gezin op verschillende plekken terechtkomen en daardoor elkaars steun moeten missen. Met het programma Simba Familiezorg wil SOS Kinderdorpen Nederland eraan bijdragen dat ook in ons land broers en zussen samen blijven als ze (tijdelijk) niet bij hun ouders kunnen wonen.

Band voor het leven

Waar je ook geboren bent, in alle culturen is de band tussen broers en zussen vaak hecht. Ze spelen als kinderen samen en leren van elkaar. Natuurlijk zitten ze elkaar ook wel eens in de haren, maar ze weten dat ze op elkaar kunnen terugvallen als het erop aan komt. De relatie tussen broers en zussen is er een voor het leven en duurt meestal langer dan die tussen ouders en kinderen. In dit filmpje vertellen zussen uit verschillende landen over wat ze aan elkaar hebben. Lees ook het interview met zangeres Kim-Lian van der Meij over de band met haar zussen Dionne en Kelly. Kim-Lian is ambassadeur van SOS Kinderdorpen Nederland.

Simba Familiezorg is een initiatief van SOS Kinderdorpen Nederland. Wij zetten ons in voor een samenleving waarin alle kinderen veilig en gezond kunnen opgroeien binnen hun eigen familie.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.