Simba Familiezorg voor jou?

Als je een steun in de rug nodig hebt

Groeien de problemen thuis je al tijden boven het hoofd? En lukt het niet om ze zelf, of samen met je partner, aan te pakken? Het is een grote stap, maar misschien kan het helpen als je kinderen een tijdje ergens anders wonen. Zodat je tot rust kunt komen en samen met hulpverleners kunt werken aan je problemen. Simba Familiezorg biedt de mogelijkheid je kinderen samen op te vangen in één opvanggezin. Daar wonen twee liefdevolle ouders die hen verzorgen en professionele zorg geven, de Simba Familiehuisouders.

Natuurlijk wil je zelf voor je kinderen zorgen. Daarom is het doel dat ze terugkeren naar huis. Tijdens hun verblijf in het gezinshuis ga je zelf aan slag met de problemen. Daarbij krijg je anderhalve dag per week steun van een familiebegeleider. Ook mensen die voor je gezin belangrijk zijn, zoals familieleden, vrienden en kennissen, vragen we om hulp. Op die manier heb je altijd iemand om op terug te vallen. Samen met jou, de professionele begeleiders en de mensen in je netwerk kijken we naar oplossingen waarbij je kinderen veilig terug kunnen naar huis.

Zo gewoon mogelijk

Voor je kinderen is het verdrietig en ingrijpend om ergens anders te wonen. Daarom proberen we voor hen alles zo vertrouwd mogelijk te houden – dat ze naar hun eigen school en sportclub kunnen gaan en hun eigen vriend(innen) kunnen zien. Ook het contact tussen jou en de kinderen blijft. Misschien kun je helpen hun kamer in het gezinshuis in te richten of ga je mee naar gesprekken op school of bij de dokter. En natuurlijk ben je in het gezinshuis welkom om je kinderen te zien.

Heb je vragen? Neem dan contact op met Stichting Jeugddorp De Glind via info@jeugddorpdeglind.nl of 0342-459 030.

Els vond hulp bij het Simbahuis

Els was 25 toen ze besefte dat ze niet langer in staat was voor haar kinderen te zorgen. Ze klopte aan bij het Simbahuis in België. Hier biedt SOS Kinderdorpen opvang en begeleiding aan gezinnen die de opvoeding van hun kinderen tijdelijk niet kunnen garanderen.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.